Chianti DOCG Zonin

0.75L
Alkool: 12.5%
Ngjyra: E kuqe e rubinit me reflekse të së kuqes së thellë

Karakteristikat

Karakterizohet nga aroma e qershive, manaferrave, manushaqeve dhe erëzave pikante.

Ka shije të freskët e të thatë, një trup të mirë dhe një karakter fruktoz të qëndrueshëm në harmoni me taninin.

Bistakët ndahen nga kokrrat e rrushit, të cilat shtypen butësisht në cilindra nën presion duke thyer butësisht lëkurat e tyre dhe duke lëshuar lëngun. Lëngu lihet të qetësohet në lëkurë për rreth një javë në vinifierët e çelikut të kontrolluar në një temperaturë që luhatet prej rreth 2 në 28 °C. Pas përfundimit të fermentimit alkolik, vera pëson edhe fermentimin malolaktik, një proces që ul aciditetin dhe i bën verërat të duken më të plota në aromë.CONVERSATION