Vranac


Vranac
 0.75L / 13% Vol
Ngjyra: Rubin i kuq me nuanca të vjollcës

Karakteristikat

Vera e zezë me cilësi të lartë, me ngjyrë intensive rubini të kuq me nuanca të vjollcës. Verë me temperament të llojit të Jugut, me përmajtje të lartë të ekstraktit dhe alkoolit. Harmonike.

Farë me origjinë nga Mali i Zi në Crmnicë, kultivuar prej disa shekujsh në këtë vend. Ky territor shtrihet prej Liqenit të Shkodrës, në drejtim të Adriatikut, në lartësinë prej 500 metra mbi nivelin e detit. Rekomandohet të konsumohet me mish të kuq, mish kafshësh të egra, ushqime me djathë të yndyrshëm. Në Mal të Zi kjo verë konsumohet me proshutë dhe ushqime cilësore peshku. Verë e cilësisë së lartë.

CONVERSATION