Greco di Tufo

 

Greco di Tufo
13.5% / 750 ml

Greco është një hardhi fisnike me origjinë shumë të lashtë. Eshte akoma e përhapur në Campania sot por Greco di Tufo është një kultivar i ndryshëm që buron nga hardhitë Greke nga kodra e Cicala, në territorin e Nola, dhe transplantuar në fshatin Tufo rreth vitit 1660 nga Scipione di Marzo, i cili u zhvendos nga fshati San Paolo Belsito për pasuritë e gruas së tij, të vendosura në Tufo. Sot shpreh potencialin e plotë në një zonë jo veçanërisht të madhe në provincën e Avellino me qendër në komunën e Tufo dhe shtatë komuna të tjera fqinje. Rrushi verbohet në të bardhë; fermentimi zhvillohet në një temperaturë të kontrolluar në fuci inoksi, në fund të fermentimit vera mbetet mbi lëpushë për disa muaj para se të shishet.

Verë me një ngjyrë të verdhë kashte  drejte te artës me aroma të frutave të pulpës së verdhë të pjekur. Shumë e shijshme dhe e freskët me një këmbëngulje të jashtëzakonshme.

CONVERSATION