Epoha


0.75 L / 14%

 Vera, e prodhuar për nder të 55 vjetorit të kompanisë Plantaže. Karakterizohet nga aroma e frutave të zeza dhe blu, të ndërthurura me tonet pikante të jamballit me nuancat e çokollatës së zezë dhe kafesë. Me shije elegante, komplekse dhe me trup të plotë, me tanin të butë dhe acide të këndshme.

E përsosur për t’u shoqëruar me pjatat të bëra me peshk fisnik nga Liqeni i Shkodrës dhe pellgu i Adriatikut, si dhe me specialitete, të bëra nga mishrat e kuq. Rekomandohet me lazanjë me salcë beshamel dhe makarona me salcë Bolognese.

Çmime:

2019

Epoha 2013, medalje argjendi, Decanter World Wine Awards

Epoha 2013, medalje argjendi, Mundus Vini

2018

Epoha 2012, Medalje e artë, Mundus vini

Epoha 2012, Medalje e artë, Medalje e artë, Vino Ljubljana

Epoha 2012, Medalje e artë, AWC, Vjenë

Epoha 2012, medalje argjendi, BIWC, Sophia

Epoha 2012, medalje argjendi, Decanter Asia Wine Awards

Epoha 2012, medalje bronzi, Decanter Word Wine Awards, Britani e  Madhe.

CONVERSATION