Malvazia

 

Malvazia
0,75 L / 13%

Verë e verdhë me pasqyrim të gjelbër, aromë intensive dhe freski të veçantë të frutave. Është karakteristikë aroma e kajsive të pjekura, lëngut të freskët të dardhës dhe luleve të akacies. T

Shërbehet në temperaturë 9 ° C.

Shkon shumë mirë me djathin e bërë në shtëpi, krapin e tymosur, troftën dhe prodhimet e detit.

Për shkak të temperaturave jashtëzakonisht të larta dhe reshjeve të ulta gjatë procesit të pjekjes, e pazakontë edhe për Ćemovsko polje, përshpejtohet pjekuria teknologjike e rrushit. Për shkak të kushteve klimatike ndodh dehidrimi i butë i rrushit, veçanërisht tek ata me epidermë më të hollë. Dehidrimi i rrushit vjen pasi ndodhi faza e plotë e pjekurisë fenolike.

CONVERSATION