Alturio (Refosco)

0.75L
Alkool: 14,5%
Ngjyra: E kuqe e errët

Karakteristikat

Alturia Refosco është një ndër dhjetë verërat më të populluara të Friulit, dhe popullariteti i saj është rritur konsiderueshëm vitet e fundit.
Refosco hyn në familjen e lashtë të varjetetit të rrushit me lëkurë me ngjyrë të errët. Origjina e këtij verjeteti është kryesisht Italia e Veriut.
Disa studiues mendojnë se ky varjetet vere është prodhuar prej 2000 vjetësh,  me origjinë në kohën e Romës së lashtë, kur edhe njihej me termin "puccinum". 

Refrosko përdorej tradicionalisht si verë e tavolinave të përditshme, por zhvillimi i vrullshëm në cilësi të kësaj vere gjatë viteve të fundit, ka nxitur rritjen në kualitet të saj duke e bërë kështu më fine.

Rekomandohet të shoqërohet me mish të kuq, sallata me fruta deti, - kryesisht me midhje dhe molusqe - dhe me mish pule të pjekur.
Çmimi: 35,000

CONVERSATION