Shardonnay

Shardonnay

Alkool: 12% Vol
Ngjyra: E Bardhë

Verë e cilësisë së lartë, e bardhë dhe e thatë me drejtëpeshimin e erës dhe të shijes. E shndritshme, me ngjyrë kashte të verdhë, me erë karakteristike, diskrete, por me qartësi të llojit. Me shije aromatike dhe të butë.

Chardonnay i takon llojit me origjinë nga Franca. Kultivohet në fushën e Qemovës, në mikrolokalitetin "Milesh", në gurishten përgjatë lumit Cijevna.

Rrushi shndërrohet në verë sipas mënyrës për verërat e bardha, kurse përdorimi i tharmit dhe temperaturat e ulëta të fermentimit (17˚-19˚), bëjnë që shija dhe era e kësaj vere të mbete e pandryshuar. Rekomandohet me çdo lloj pjate të parë, që nga peshku, frutat e detit, makaronat, rizotot dhe pjatat pikante. Është verë e cilësisë së lartë.

CONVERSATION