Chianti Classico - Riserva


Chianti Classico - Riserva
 0.75 L / 13%

 Mushti, i cili vjen nga rrushi i mbledhur me dorë, vendoset në rezervuarë horizontale të vinimit ku qëndron për rreth 3 javë. Sapo të ketë përfunduar fermentimi malolaktik, vera kalon menjëherë në kazanët e lisit për vjetërim. Maturimi zgjat 15 muaj: 10% e verës shkon në fuçitë e lisit "Allier", 90% e mbetur në fuçitë tradicionale të lisit sllav. Kjo pasohet nga maturimi 12 muajor në fuçi inoksi dhe tre muaj të tjerë në shishe, para se të dalë në treg.

CONVERSATION