Dolcetto del Monferrato

Dolcetto del Monferrato

                                                                                                                       750 ml / 12.5%
 Rrushi i vjelur me dorë shtypet dhe destalkohet dhe më pas vjetërohet në mënyrën tradicionale në rezervuarët e fermentimit horizontal. Periudha e kontaktit të mushtit me lëkurat i jep verës ngjyrën karakteristike intensive të rubinit, ndërsa stili i saj tërheqës rrjedh nga vetë varieteti i rrushit dhe nga gjendja e shkëlqyeshme e pjekurisë.

Ngjyra shumë e ndritshme-kuqe e kuqe, me theksime të purpurta tërheqëse.

Një aromë e theksuar vinoze; e freskët dhe rinore.

Aromë e thatë, por e ekuilibruar mirë, me një damar bajame tërheqës.

Shkon veçanërisht mirë me pjatat me aromë të plotë të tilla si pjatat me makarona ose oriz me salcë.

CONVERSATION