Amarone Della Valpolicella

Amarone Della Valpolicella
0.75L/14.5%
 Një verë fine Veronese e bërë me rrush që më parë ka kaluar procesin e tharjes; tharje klasike dhe tradicionale të rrushit në papafingo speciale: pas një korrje të vonë, rrushi thahet pjesërisht, pasuar nga fermentimi i ngadaltë dhe vjetërimi i gjatë. Ngjyra e rubinit të kuq me reflekse të shndritshme. Karakterizohet nga aroma e theksuar e caracave të egër dhe e kumbullës së thatë.

Verë e shkëlqyer, e veçantë dhe plot shije, e cila këshillohet të shoqërohet kryesisht me djathëra të yndyrshëm, proshutë dhe gatime mishi.

CONVERSATION