Zonin Cuvée 1821

 Një formë e re për Zonin Cuvée 1821: Pininfarina lë gjurmët e saj në shishen e ëndrrës së ikones se kompanisë. Zonin ka përfunduar ridizenjimin e Cuvée 1821 falë një bashkëpunimi me Pininfarina. Rezultati i një projekti ambicioz, i rrënjosur fort në historinë e kompanisë dhe synon të ripërcaktojë të ardhmen e Prosecco. Zonin ka ridizenjuar shishen e Cuvée 1821.

Ky vendim i përshtatshëm përfundon një projekt mjaft domethënës, i mishëruar në sintezën e qelqit dhe paketimit. Përzgjedhja e partnerit të duhur të dizajnit përfaqësoi një sfidë të madhe: qëllimi nuk ishte të krijonim thjesht një shishe të bukur ose një send prestigjioz të projektuesit, por t'i jepni formë një koncepti. Forma do të duhet të mishërojë trashëgiminë e markës, por mbi të gjitha idenë e një të ardhme ambicioze, dhe linjat e saj të hijshme do të duhet të shprehin autentikisht një realitet konkret, të kalitur përmes historisë, ekspertizës dhe ndjenjës së miqesise ndaj adhuruesve të verës në të gjithë botën. Pininfarina është një nga markat emblematike të dizajnit të Italisë dhe ka provuar të jetë partneri perfekt në një linjë të përbashkët udhëtimi me Zonin që synon të lërë gjurmët e saj me kalimin e kohës. Rezultati është harmoni në linja, në kuptimin e proporcionit dhe në ndërthurjen e shijes dhe thjeshtësisë, dhe inovacionit dhe bukurisë.

Vlen te theksohet se Prosecco perftohet vetem nga rrushi glera,i cili kultivohet ne rrajonin e Venetos deri ne Trevizo.

Simbolika - Hulumtimi dhe reflektimi i thelluar mbi markën dhe produktin lindi një simbol thelbësor dhe të veçantë, një mjet për komunikim dhe sintetizimin e një identiteti të veçantë. Një vijë e drejtë, vertikale e hollë, që përfaqëson ekspertizë të përbërë nga saktësi, njohuri teknike dhe saktësi. Forma rrethore është një simbol i gjithëpërfshirjes, socializimit dhe njerëzimit.

Zonin Procedo - Emri Zonin ka qenë i lidhur me vreshtarinë për gati dyqind vjet dhe gjithmonë ka interpretuar të tashmen dhe ka parashikuar të ardhmen e verës. Zonin ishte përqendruar te Prosecco me shumë krenari dhe vendosmëri edhe para se të bëhej fenomeni ndërkombëtar i dhjetë viteve të kaluara. Për Zonin, Prosecco është një luks italian, i arritshëm dhe autentik. Intuita e suksesshme e Zonin, e frymëzuar nga vizioni i saj largpamës dhe puna e përpiktë, e pasionuar, e ka bërë markën Zonin një pikë referimi të vërtetë në kategorinë në të gjithë botën. Deri më sot, Zonin Prosecco është një nga markat që nxisin suksesin e Prosecco në tregjet më të rëndësishme ndërkombëtare, ku mban pozicione drejtuese dhe lidershipi.

CONVERSATION