Merlot

0.75 L
Alkool: 12.5%
Ngjyra: E kuqe në të zezë

 Verë e zezë e cilësisë së lartë, me ngjyrë të plotë të kuqe rubin, me shihe karakteristike të verës, me nuanca të trëndafilit. Verë e plotë e zgjedhur. Lloj i rrallë francez në vreshtarinë e Podgoricës që ka ruajtur karakteristikat e veta më të mira, por ehde ka futuar elegancë dhe finesë të cilën e sjell dielli, guri dhe rrushi në përpjekje me klimën mesdhetare kontinentale.

Shërbehet në temperaturat  16˚-18˚C.

Rekomandohet me të gjitha gatimet me mish të bardhë e të kuq, jo shumë të aromatizuara, si dhe me ëmbëlsira nga maku dhe arrat.

CONVERSATION