Sauvignon

Sauvignon

0.75 L
Alkool: 13%
Ngjyra: E verdhë kashte

Karakteristikat

Vera me cilësi të lartë, e thatë, me aromë të rafinuar. Me ngjyrë të verdhë kashte, me ton të gjelbërt. Shija e kësaj vere të kutjon specin gjelbërt, lulen e shtogut dhe rrepkën e zezë.

Sauvignon paraqet farën e cila është përshtatur shkëlqyeshëm në ambientin agrotektonik të fushës së Qemovës, në vreshtat e Podgoricës. Në tokë me zhavorr në bregun e liqenit të Shkodrës, në Tuz, kjo farë ka dhënë kualitet të partë. Proçesi i krijimit të verës ralizohet nën kushte të kontrolluara rreptësisht, ndërsa qëndrimi në temperatura të ulëta (8˚-10˚), prodhon verë me cilësi të shkëlqyeshme.

Rekomandohet të konsumohet e shoqëruar me aragosta dhe karavidhe, me gatime peshku, me makarona, rizoto dhe të jeshilta aromatike, si dhe me mish pule të përgatitur me salca pikante.

CONVERSATION