Bardolino Classico DOC

Bardolino Classico DOC

Vinifikohet për rreth një javë në vinifierë çelik-inoksi në një temperaturë të kontrolluar rreth 28-30 ° C. Pasi të ketë përfunduar fermentimi tradicional, vera i nënshtrohet edhe fermentimit malolaktik, në mënyrë që të ulë aciditetin. Më në fund vera plaket për disa muaj në vuçi lisi slloven. 

Njyra

E kuqe rubini e shkëlqyeshme dhe e gjallë me nuanca vjollce.

Shija

E thatë, trupore mesatare, me tanin të lehtë dhe një shije shumë të freskët dhe me shije frutash.

Temperatura e shërbimit

Të shërbehet ndërmjet temperaturave 16 dhe 18 ° C.  

Shoqërohet me këto ushqime:

Një shoqërues ideal për meze të shijshme, makarona me salcë domate, mish të bardhë të pjekur në skarë dhe djathë pak të vjetëruar.

CONVERSATION