Cabernet Friuli

13.5% / 750 ml

 Pas heqjes së kërcellit dhe shtypjes, mushti vendoset në fuçi horizontale të fermentimit, ku lëkurat janë makeruar me delikatesë. Pasi të jetë kryer fermentimi, futet në fuçi lisi me kapacitet të madh, ku më pas arrihet.

Ka ngjyrë të kuqe rubini intensive dhe të shkëlqyeshëm. Ka shije të plotë dhe të freskët frutash të jashtëzakonshme. E thatë, pak tanike, me trup të plotë, bujare me një fund të mirë të ekuilibruar dhe të këndshëm.

Shijkohet më mirë kur shërbehet ndërmjet temperaturave 16 ° dhe 18 ° C.

Mund të konsumohet gjatë një vakti të plotë, megjithëse shkon veçanërisht me ushqimet e ftohta, makaronat e shijshme, mishin e pjekur ose të pjekur në skarë dhe djathi mesatarisht të vjetëruar.

CONVERSATION