Aglianico

Aglianico

750 ml / 13.5%
 Rrushi shtypet dhe vendoset në depozita inoksi ku fermentohet për 20 ditë në temperatura të kontrolluara prej rreth 25-28 ° C. Vera vjetërohet për një vit në fuçi lisi 350 litërshe, e ndjekur nga 12 muaj vjetërim në shishe.

Ngjyrë e kuqe rubini intensive dhe e thellë. Aromë intensive të qershisë, manaferrës, dardhës dhe notave të erëzave të tilla si piper i zi dhe kokrra të dëllinjës. Ka shijen e një strukture të shkëlqyeshme dhe një freski të theksuar.

Temperatura e shërbimit rreth 18 °C, dhe këshillohet të konsumohet me mishëra në skarë dhe makarona me bazë salcën e kuqe.


CONVERSATION