Negromaro

 

Negromaro
                                                                                                             750 ml / 13.5%

Rrushi shtypet dhe zbutet butësisht. Fermentimi bëhet në fuçi inoksi në një temperaturë të kontrolluar 28-30 ° C për 7 ditë, e ndjekur nga maceracioni në lëkurë për rreth 10 ditë. Vera vjetërohet për 12 muaj në fuçi të mëdha dhe për një periudhë të mëtejshme në shishe.

Ngjyra e kuqe e thellë e rubinit. Aromë lulesh, manaferre, qershie dhe frutash të kuqe të pjekura e pasuar nga një nuancë kafe, çokollate dhe likeri. Aromë e ekuilibruar mirë dhe shumë e këndshme, shquhet për intensitetin dhe këmbënguljen e saj.

Shkon mirë me mish të kuq të pjekur në skarë, madje edhe mish kali, si dhe djathëra të pjekur mirë.

CONVERSATION