Alturio Refosco Dal Peduncolo Rosso

Alturio Refosco Dal Peduncolo Rosso
0.75L / 13.5%

 Shprehet me ndjesi kadifeje të frutave të zeza të ëmbëlsuara me theks të notave të qershisë dhe kumbullës dhe pyjeve. Një Refosco dal Peduncolo Rosso - krejtësisht autoktone nga Friuli - që këtu gjen një shprehje të elegancës harmonike midis ëmbëlsisë së tufës, mineralit dhe pranisë së plotë në qiellzë me një fund të qëndrueshëm.

Ngjyra e kuqe e rubinit, intensive dhe lë të kuptohet ngjyra vjollce.

Shija: në shije është e plotë, e rrumbullakët, me një strukturë të shkëlqyeshme, me një ekuilibër të shkëlqyeshëm midis aciditetit natyror të Refosco dhe butësisë së madhe të taninave, duke propozuar notat e frutave dhe akordet balsamike që treten në një kthim të erëzave në fund të gllënjkës.

CONVERSATION