Pinot Bianco Friuli Aquileia

0.75L / 12.5%

 Rrushi çohet në kantinë për shtypje të butë sapo të vilet. Lëngu i nënshtrohet fermentimit në një temperaturë të kontrolluar dhe më pas lihet në majanë e vet natyrore për aq kohë sa duhet për të arritur nivelin e përsosur të harmonisë.

Ngjyrë e verdhë me shkëlqim kashte.

Shije elegante të gojës të murrizit dhe akacias dhe lë të kuptohen pjeshkën dhe frutat tropikale.

Nxit freski në qiellëz të mbështetur nga aciditeti i vazhdueshëm. Përfundimi elegant që i bën jehonë notave varietale.

E shkëlqyeshme si aperitiv dhe mund të shoqërohet për tërë vaktin. Sidoqoftë, kjo verë vjen vërtet në vete kur shoqërohet me meze me pak yndyrë,  makarona me salca delikate, sh dhe mish të bardhë.

CONVERSATION