Primitivo Di Manduria

Primitivo Di Manduria
750 ml / 15%

Definitivisht me karakter, bujare dhe e ekuilibruar në mënyrë perfekte midis përbërësve, Altemura përfaqëson verën simbo të Tenuta Masseria Altemura, në zemër të gadishullit Salento, në pronësi të familjes Zonin që nga viti 2000. Duke përfituar nga një mikroklimë e veçantë, e karakterizuar nga flladi i detit dhe intensiteti i madh i dritës. Rrushi Primitivo gjen kushtet më të mira për kultivimin këtu. Rrushi vilet në një fazë të përparuar të pjekurisë, dhe më pas fermentohen për 20 ditë në kontejnerë çeliku në një temperaturë të kontrolluar. Vera e përftuar është vjetëruar për 14 muaj në fuçi lisi francez, e ndjekur nga një përsosje e mëtejshme në shishe. Një etiketë që arrin të shprehë të gjithë modernizmin dhe potencialin e verës të bërë në Pulia, një tokë që ka qenë gjithmonë në qendër të vëmendjes së enologjisë kombëtare italiane.

Manifestohet me një ngjyrë të kuqe rubini, intensive dhe e qëndrueshme, e përshkuar nga reflektimet e portokalli. Aroma vendimtare të frutave, përfshirë kumbullën dhe boronicën, të cilat ndërthuren me nota të pastrimit mesdhetar dhe referencave pikante. Jehonat delikate balsamike mbyllin aspektin e nuhatjes. Hyrja në gojë është e ngrohtë, e butë dhe me përqendrim të madh, me tanin të gjallë dhe të integruar mirë me pjesën tjetër të strukturës. Mbyllet me një fund me qëndrueshmëri të shkëlqyeshme dhe lë të kuptohet sensi i kakaos.

E përshtatshme për ta shoqëruar me gatime pikante bazuar në mish të kuq dhe djathëra të vjetëruar. E rekomandojmë me fileto kali në salcë të kuqe.

CONVERSATION