FIano

0.75L
Alkool: 13%
Ngjyra: Kashtë e thellë

Karakteristikat

 Varjeteti i rrushit "Fiano" mblidhet kur është i arrirë, më pas shtypen në mënyrë delikate dhe ekstraktohen në një presë të butë. Fermentimi tradicional i verës së bardhë ndodh mes temperaturave 8° dhe 20° C.

Karakterizohet nga aroma të theksuara të frutave. Shija e Fiano-s karakterizohet nga një freski joshëse, kombinuar me një teksturë të arrirë. Shfaq karakteristikat e pjeshkëve dhe kajsive, gjithashtu dhe luleve delikate me erë.

Këshillohet të shoqërohet me ushqime shumëngjyrësh të pasur me zarzavate dhe prodhime deti, karkalecat, kallamarlët, brokolit, bathët apo radhiqet.

Këshillohet që kjo verë e veçantë të shërbehet në temperaturën 10° C. 

CONVERSATION