Insolia Carizia

Insolia Carizia

750 ml / 13%

 Rrushi mblidhet me anë të makinerive ndërmjet orës 11:00 dhe 4 të mëngjesit. Mushti i nënshtrohet fermentimit në fuçi inoksu të pandryshkshëm për 7-10 ditë në temperatura midis 18 dhe 20 gradë celcius dhe qëndron në gjendje të butë për 3 muaj. Vjetërohet në fuçi inoksi për 6 muaj, e ndjekur nga 3 muaj shtesë në shishe. Ngjyrë kashtë në të verdhë me nuanca të gjelbërta.

Shije elegante mollësh të freskëta, mandarinë, krem dhe lulesh ekzotike.

Freskon qiellëzën dhe zbërthen aromat e agrumeve, mandarinën, bajamet dhe minerale guri që çojnë në një përfundim të gjatë dhe të freskët.

Këshillohet të shërbehet në temp 12 gradë dhe të shoqërohet me makarona me ushqim deti ose rizoto, peshk të pjekur në skarë ose pulë të pjekur ngadalë.

CONVERSATION